Over ons

Wie zijn wij?

Hallo, wij zijn Rianne de Soet en Chanel Bansema. Aangenaam! Om te weten wie er achter dit onderzoek zit, stellen wij ons en ons team graag aan je voor.

Mijn naam is Chanel Bansema, afgestudeerd (neuro-)basispsycholoog en werkzaam als promovendus bij LUMC Curium.

Binnen dit project doe ik verdiepend onderzoek naar de kenmerken van jongeren met ernstige en langdurige psychische problematiek. Deze doelgroep staat bekend als ‘complex’ in de huidige kinder- en jeugdpsychiatrie. In het project DevelopRoad willen wij samen met alle jongeren, ouders en behandelaren de complexiteit te ontrafelen waar dat kan. Zo kunnen de jongeren hopelijk weer meer zichzelf zijn, want iedereen is anders. Dat maakt dit project niet makkelijker, maar wel belangrijk!

In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen in de natuur of sta ik op een surfboard.

Ik ben Rianne de Soet, van oorsprong orthopedagoog maar de afgelopen 10 jaar werkzaam geweest bij het Leger des Heils als gedragswetenschapper en trainer. Daar kwam ik in aanraking met jongeren met een lange geschiedenis van hulpverlening en met medewerkers die soms niet meer wisten hoe ze deze complexe jongeren het beste konden ondersteunen. Vragen die bleven terugkomen waren: “Wat zijn de behoeften van deze jongeren en van medewerkers en hoe kunnen we de behandeling hier het beste bij laten aansluiten?” Op deze vragen hoop ik een antwoord te vinden als promovendus bij LUMC Curium. Zo kunnen we samen met jongeren, ouders en behandelaars deze groep een stem geven!

In mijn vrije uurtjes ga ik graag op pad met mijn gele busje Bobby en dans ik op Latijns-Amerikaanse muziek.

Mijn naam is Noortje, werkzaam bij meerdere organisaties als ervaringsdeskundige GGZ. DevelopRoad greep me aan, omdat ik ooit ook in de doelgroep viel waar het over gaat. Ik hoop dus vanuit mijn ervaring iets toe te kunnen voegen.

Tijdens mijn vrije tijd wandel ik graag, maar ook koken en bakken vind ik erg leuk.

Mijn naam is Jantine Roeleveld en ik heb jarenlang als cliënt een carrière in de (jeugd-)GGZ opgebouwd. Ervaring over werken met of iemand te zijn die zich lange tijd door ellende van het leven worstelt, had ik dan ook al ruimschoots opgedaan vóór ik ging werken bij de Academische Werkplaats Risicojeugd (AWRJ).

Bij DevelopRoad ben ik betrokken vanaf het eerste begin als strategisch adviseur. Mijn motivatie komt uit de overtuiging dat we meer (kunnen) weten over en doen voor/met die jongeren die zich ondanks hulpverlening niet beter voelen. Samen met onze behandelaren! Ik ben trots op een onderzoek dat vooral wil dat jongeren en behandelaren zelf zich (h)erkend voelen in de opzet en opbrengsten daarvan.

Als ik niet werk, ben ik dolgelukkig met een zeldzaam moment van hersenloos tv kijken.

Ik ben Britt, 20 jaar jong. Ik ben geboren en woonachtig in het gezellige Brabant met mijn hulphond Spark. Ik zet graag mijn ervaringen in de GGZ in voor jongeren die net als ik vanwege mentale klachten in de knoop liggen met zichzelf, met als doel verbetering van de GGZ en betere psychiatrische zorg.

Ik ben panellid bij Hoofdzaken van de NJR, en samen met de jongeren van het panel maken we mentale gezondheid bespreekbaar. Dankzij mijn hulphond, die ervoor zorgt dat het leven met mijn mentale kwetsbaarheden zoals autisme wat makkelijker en draagbaarder wordt. Met Spark aan mijn zijde leer ik, wandelend, schrijvend en tekenend steeds beter het ‘echte’ leven te ervaren.

FNO Geestkracht

DevelopRoad is mogelijk dankzij de steun van FNO

GEESTKRACHT
Het programma GeestKracht van FNO wil dat elke jongvolwassene (16-35 jaar) zichzelf kan zijn en ook met een psychische kwetsbaarheid krachtig kan (blijven) meedoen in de maatschappij. GeestKracht richt zich op preventie van het ontstaan van psychische problemen, op het beperken van de praktische gevolgen ervan en op het bevorderen van maatschappelijke participatie.

FNO
FNO werkt aan het vergroten van kansen op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief, omdat een kwetsbare gezondheid een volwaardig leven niet in de weg mag staan.

https://www.fnozorgvoorkansen.nl/activiteiten/developroad/

Meer weten?

Ben je enthousiast over dit onderzoek en wil je graag meer weten? Leuk! Wij zoeken jongeren, behandelaren en ouders om mee te doen in de verschillende fasen van het onderzoek!

Weet je nu al dat je mee wilt doen of wil je meer weten? Mail dan naar: developroad@lumc.nl